top of page
Skjermbilde 2022-09-28 kl. 12.31.58.png
Richard Taraldsen_Kongen_BQ5Q3232.jpeg

Richard Taraldsen,

Turistsjef i Hemsedal

En prat med Herr Hemsedal. 

Ricard Taraldsen er turistsjef i Hemsedal og følgelig programforpliktet til å ha en positiv holdning til stedet.

Gløden i stemmen forteller likevel at følelsene han nærer for dalen og fjellene rundt kommer fra hjertet

 

– ikke fra en stillingsbeskrivelse.

Her forteller han om hvorfor.

Skjermbilde 2022-09-28 kl. 12.37.46.png

«Hemsedal har vært en av landets råeste alpindestinasjoner i årevis», forteller Ricard. «Og er det fremdeles. De fleste som elsker alpint har enten vært her, drømt om å være det eller hørt om forholdene. Det som kanskje ikke er like godt kjent er bredden vi kan tilby, fra løyper bare de aller flinkeste trives i til løyper hele familien vil like. Både på nedover- og bortoverski».

 

«Samtidig er Hemsedal så veldig mye mer enn det du kan oppleve med ski på beina», fortsetter den entusiastiske turistsjefen.

«Vi har jobbet målrettet for å lage en helårsdestinasjon som er like allsidig som den er spennende

– og har lykkes.

Top 20 programmet vårt har blitt et populært tema for folk som liker å gå i fjellet, vi har mange topper som rager over 1000 meter i høyde. Du kan bade, padle, dykke og fiske ørret. Både i vann og elv. Vi har satset flere titalls millioner kroner på å utvikle Hemsedal til et eldorado for stisykling og har ikke tenkt å gå oss med det første – målet er å bli Skandinavias beste destinasjon, både på ski og stisykkel. Her skal alle – fra familier til fartsjunkier – trives hele året».

En turistdestinasjon må ha mer å by på enn fritids og friluftsaktiviteter. Også her ligger Hemsedal helt i toppskiktet, i følge en stadig like blid Richard.

 

«Vi har hatt besøkende fra fjern og nær i årevis, og har naturlig nok utviklet en rekke supre tilbud som strekker seg langt ut over alt du kan gjøre utendørs. Vi har et supert og ikke minst variert mat og utelivstilbud, restauranter som f.eks. Kjøkkenkroken, Skigaarden og Skarsnuten serverer mat helt i toppskiktet, ofte med lokale superkortreiste råvarer. Hemsedal skal ligge helt i forkant på bærekraft også».

 

«Men til syvende og sist handler det om naturen», avslutter turistsjef Richard Taraldsen. «Fjellene her er litt råere, bakkene litt brattere og utsikten litt mer spektakulær enn på de aller fleste andre steder. Hemsedal blir ofte kalt «Skandinavias alper». Det er mange som ikke skjønner hva vi mener – før de har vært her. Da forstår de det, fordi de har sett det med egne øyne. Og kjent det i egne lårmuskler».

Skjermbilde 2022-09-28 kl. 12.34.12.png

Det handler om naturen - til syvende og sist

Fjellene her er litt råere, bakkene litt brattere og utsikten litt mer spektakulær

Hemsedal blir ofte kalt «Skandinavias alper». Det er mange som ikke skjønner hva vi mener – før de har vært her. Da forstår de det, fordi de har sett det med egne øyne. 

bottom of page